NASA : MARS ROBOTLARI MARS'A VARIYOR - ESRA'NIN SAYFASI

NASA : MARS ROBOTLARI MARS'A VARIYOR


 Son zamanlarda, NASA'nın açıklamalarında beni heyecanlandıran haberi siz okurlarımla paylaşmak istiyorum.

"MARS2020 Preservance" 18 Şubat 2021 tarihinde Türkiye saati ile 23:55'te Mars'a varıyor. Robotun Mars'a iniş yorumları, NASA televizyonunda ve ajansın web sitesinde canlı olarak yayınlanacak.


Mars'ın Dünya'ya yakın olduğu zamanda gönderilen robot, Hohmann transfer yörüngesinde giderek Kızıl Gezegen'e varacağı bekleniyor. Robot 19.500 km hızla giderken sadece 7 dakikada hızının sıfırlanacağını ve Mars'tan Dünya'ya iletişimin 11 dk. 22 sn.'de geldiğini bildiriyorlar. Yani Robot duracağı yeri belirleyip 7 dk. içerisinde hızını kendisi düşürecek. Gelecek insanlık için inanılmaz çalışma.

Çok heyecan verici bir gelişme, çünkü robotun gönderilme sebebi Kızıl Gezegen'de yaşama dair iz bulmak, gezegenin jeolosini ve geçmiş iklimini karakterize etmek olduğu açıklanıyor.

MARS'ta belki yaşam olacak, insanın yaşaması için gereken şartlar sağlanacak. Torunlarımız veya torunlarımızın torunları hava limanında bindikleri roketle Mars'a seyahat edecekler. Aile bireylerinin bazıları Dünya'nın herhangi bir yerinde yaşarken bazı bireyleri Mars'ta hayatını devam ettirecek.

Yine yapılan açıklanmalara göre; Mars'a gönderilen Preservance, kaya örnekleri, görüntü ve ses kaydedebileceğini bekliyorlar. 

Mars'ta ki ses nasıl olacak, Dünya'da ki gibi doğa seslerimi?  Rüzgarın, yağmurun sesi nasıl?  Muhtemelen farklıdır, çünkü  Mars'ın atmosfer kalınlığı Dünya'nınkinin 1/100'ü kadar.


KIZIL GEZEGEN, ÇOK MERAK EDİYORUZ SENİ.


Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Araştırmak anlaşılır bı şekilde yazmak bilgi toplamak vefkalede yazdığın ve yazılan yazini paylaştığın için kişi veya kişileri bilgi sktardigin için çok tsk

    YanıtlaSil
  2. Emek verip bunları araştırıp bizimle paylaştığın için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Ben de merak ediyorum ama marsa yerleşme işi imkansız geliyor bana :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Marsa yerleşme belki binlerce yıl sonra olabilir, bilemeyiz.

      Sil